2011. május 30., hétfő

A ronda lábujjú, chearleader- effektusos lányok tartják el a magas sarkú piacot avagy pofátlanul sok jó nő Shenzhenben

 

Pár napos bejegyzés, még Shenzhenből:

Tegnap este azért kimerészkedtünk a városba és az első benyomásokon kívül – hasonlóan magas épületek sora, mint Hong Kongban, de sokkal szélesebb utcák, európaiasabb körenyezet- arra lettünk figyelmesek, hogy este 9 körül is még rendkívül sok dekoratív lány szaladgált az utcán. Kérdezgettük egymást Danival, hogy elhagytuk- e már az örömlány- negyedet (sajnos ott sikerült szobát találnunk… ), de úgy látszott, már eltávolodtunk tőle. Telt-múlt az idő,  újabb sokk ért minket, bár ez úttal sem rossz; itt bizony jobb oldali közlekedés van, ellentétben Indonéziával és a 40km- re fekvő Hong Kong-al! Örömmel konstatáltuk ugyan, de kicsit már furcsának tűnt, ahogy jobb oldalon tovasuhantak az autók az otthon jól megszokott irányba… Érdekes.

10 óra magasságában még mindig kinn voltunk az utcákon; ki kell, hogy jelentsem, ez a 7 milliós “kis” város még ilyenkor is él, mozog. Fiatalok mennek bulizni, még fiatalabbak vidámparkba vagy dumálni igyekeznek a parkokba. De ettől függetlenül továbbra is felháborító volt, hogy a magas sarkúban tipegő fiatal kislányok száma szemérmetlenül magas. Combok előtérbe helyezése a miniszoknya viselése által, lenge felső és hozzá lehetőleg egy minimum 12cm-es, extrém magas sarkú. Nem az európában megszokott darabok; életemben nem láttam még ilyen magas sarkúkat, otthon mindenki meg lenne lepődve, ha azt mondanám egy-egy extrémebb darabra, hogy valaki ezt a modellt egy tök átlagos estén viseli, csak hogy a “barcsinőjükkel” kitipegjen a parkba jólérezni magát. Persze aki ismer, az megérti, miért magasztalom – és élvezem- ezt az egészet ennyire, hiszen tud a még normális keretek közé szorult magas sarkú mániámról, bár a csinos lányokat mindenki szereti. :P

Szóval nem győztük követni a lépteket a szemünkkel. Egy idő után neki láttam számolni, mennyi idő alatt hány magas sarkús hölgyeményt látok elszaladni előttem. Nagyjából 20 perc leforgása alatt vagy 70-et számoltam, mindezt ugye 10-11 között, a városnak egy teljesen véletlen szerű negyedében… Azt gondolom, hogy ez nagyon magas. És mellesleg nem egészséges a szívműködésnek sem. :D

Holnap nekivágunk, hogy megkeressük a világ 10. legnagyobb épületét, így ha már azt is bezsebeltük, akkor a világ 10 legmagasabbja közül 5- öt már szemre vételeztünk.

 

Ennyit röviden Shenzhenről, következő bejegyzés már a Hong Kong trip beszámolójának első része lesz, Kuala Lumpurról fog szólni, amolyan visszatekintés (hiszen Balira való érkezés előtt már eltöltöttünk Malajziában 10 napot) jellegűen fogja bemutatni a Petronas tornyok hazáját, valamint kicsit Malajziát, majd tovakalandozunk a földbe döngölően lenyűgöző Hong Kongba 6 nap erejéig és a végén a 3 napos kiruccanásról, a Hong Kong- imitátor Shenzhenről lesz képes és részletesebb beszámoló. Döbbenet, felhőkarcolók, brutális tisztaság, mellbevágó ingatlan árak, élhető közlekedési rendszer, hangulat, Phantom- fétis, márkabuziság, légkondi-erdő, náció-mix, harisnyakötős lányok és még több felhőkarcoló - Hamarosan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése