2010. december 9., csütörtök

Szörfparadicsom, templomtéma

Előző bejegyzésemben említettem, hogy az óta már megjártuk Uluwatut és Dreamlandet. Szerencsére Kután székelő magyar honfitársunk, Dávid digitális képrögzítő eszközének hála nem maradt megörökítés nélkül az esemény, így most az ő képeit használom fel.

Mint már említettem, Dreamland inkább a profibb szörfösök kedvelt központja. A hatalmas, tipikus Balinéz “kapu” és egy kis motozás után az út ez után lefele vezetett, széles, szépen karban tartott, autópálya szerű úton vitt minket lefele; azt hiszem mondanom sem kell, hogy a látvány lenyűgöző volt. Látszott, hogy ezt a részt csak a turistáknak szánták, szabályos távolságokban követték egymást a pálmafák mind két oldalon és középen, a fű gondozott, szépen rövidre vágott, talán túl “steril” az egész. Lenn a parthoz közel van egy szálloda, a mellett kell lehatolni a beachre. Délután 3 körül értünk oda, épp akkor kapcsolták be a hangfalakat és a DJ neki is kezdett előadni mára szánt szettjeit. Jó hangulata van az egésznek, de Padang-padanggal ellentétben itt a nyüzsgés, a pörgés van a középpontban.

IMG_0006pic

IMG_0003pic

Úszni nem ajánlott a vízben, maximum nagyon közel a parthoz, tényleg akkora hullámok vannak, ha meg is próbálnál lubickolni a sós vízben, egy- egy hullám könnyedén átkarolna, majd mi előtt bemutatkozna, nem finom módon levisz az tengerfenékre, hogy mély barátság szövődhessen közted és a tengerfenék élővilága/ kövei és koralljai között. Arról nem is beszélve, ha valaki még is megpróbálkozik megküzdeni a ezekkel a barátságos hullámokkal, bármikor felbukkanhat egy, a szörfözés hevében égő ausztrál/ német/ amerikai és “biztosan” észre fog venni, nem fogja ugródeszkának használni a hátadat, á dehogy. Úgyhogy csak óvatosan!

IMG_0009pic

IMG_0035pic

Cseszlai úrral széttépnek minket a hullámok

Itt úgy se jössz át! :)

IMG_0074pic

Mi után kigyönyörködtük magunkat, megindultunk Uluwatu felé, ahol a templom található. Este 6 előtt érdemes érkezni, mert a templom ilyenkor turista- mámorban úszik, így még fel lehet deríteni a terepet a tömeg előtt és kiválasztani a legjobb helyeket a naplemente lekattintásához. Nekünk ez nem sikerült, de szerencsére ez a képek többségén nem látszik.

IMG_0092pic

IMG_0095pic Be aware! Monkeys!

Elég nagyra nőtt templom- rendszer ez, természetesen sarong viselése itt is kötelező, mint az összes szent helyen. Elég impresszív látványt nyújt, ahogy a több száz méter magas sziklaorom tetején büszkén megül ez az építmény.

Rengeteg majom is tiszteletét teszi itt, elég jópofák, küzdenek egymással, mindent megesznek, amit találnak és ráugranak a turista fejére, majd azzal a lendülettel vissza az előbbi tartózkodási helyükre, azzal a különbséggel, hogy a kezében már ott figyel az illető szemüvege. Igen, imádják a szemüvegeket, Dávid okuláréját is meglovasították, vagyis megmajmosították… Ilyenkor általában “véletlenül” a közelben van egy kis indonéz, hogy segítsen visszaszerezni az óvatlan turista ingóságait, persze utána erősen utal is  rá, hogy ezért akár egy kis pénzzel meg is lephetné. Mintha összedolgoznának a majmokkal, gyanús ez nekem … :)

IMG_0109pic

IMG_0113Nem volt túl jó időnk, de még így sem néz ki gyengén a naplemente

 

Hamarosan egyébként érkezik a beszámoló a most véget ért, két hetes Jáwa túránkról. Új kalandok, élmények, ámulat és undor, élvezet és szívás; hamarosan! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése